Het is voor de meeste mensen bijna tijd om op vakantie te gaan. Heerlijk! Maar als je naar het buitenland gaat, hoe betaal je dan daar je aankopen? Pinnen is in de meeste landen tegenwoordig geen probleem meer. Maar een creditcard kan best handig zijn. Bijvoorbeeld op de Franse tolwegen. Je stopt de creditcard in de automaat en je rijdt zo weer door.

De creditcard heeft meer voordelen.

Bijvoorbeeld als je regelmatig online aankopen doet, dan kun je die eenvoudig betalen via de creditcard, bovendien zijn je aankopen dan ook 180 dagen verzekerd. En ook als je pakketje niet aankomt, krijg jij je geld terug! Wel zo’n prettig idee.

Bovendien kun je een creditcard gebruiken als een soort van uitgestelde betaling. Je betaalt vandaag met je creditcard, dat bedrag wordt pas na 21 dagen van je rekening afgeboekt, zonder rente. Ook kun je simpel hotelreserveringen doen. Je betaalt dan vaak niet, maar ter controle wordt je creditcardnummer ingeschreven en kun je reserveren. Voor het huren van een auto in het buitenland heb je sowieso een creditcard nodig.

En nu krijg je ook nog een gratis tablet bij aanschaf van een creditcard. De tablet heeft een waarde van ongeveer € 175,-. Een jaar creditcard kost je ongeveer € 35,-. Dan heb je toch een voordeel van € 140,-, als je tenminste na dat jaar weer opzegt!!!

Maar natuurlijk zit hier, zoals bij alle ‘gratis’ dingen zeker een addertje onder het gras.

Lees de blog Gratis! hier.  Geld uitgeven met een creditcard is vrij makkelijk, ook voor je mentale boekhouder. Het geld gaat toch niet gelijk uit je portemonnee, of van je betaal- of spaarrekening af.

Dus de “betaalpijn” is een stuk minder.

Lees ook de blog Pinnen of contant betalen hier. Even niet opletten, je mee laten slepen in de vakantiestemming of gewoon een YOLO-gevoel kunnen je creditcard schuld aardig doen oplopen.

En dan…….tja, die rekening komt echt. En kom je dan geld te kort, dan gaat creditcardmaatschappij verdienen! (En jij betalen) Je mag in termijnen afbetalen, maar dan bedraagt de rente maar liefst 14%!!!! Je kunt ook niet, of niet volledig betalen, maar dat kost je een boete van 2% over het openstaande bedrag.

Hoe kun je wel verstandig omgaan met een creditcard?
Je kunt ook een bedrag op je creditcard zetten, zodat je een positief saldo hebt, en dat gebruiken voor je aankopen, dan heb je dezelfde voordelen, behalve natuurlijk de ‘uitgestelde’ betaling. Er zijn ook prepaid creditcards, daar kun je sowieso niet in het “rood” staan.

Doreen; “Hoe ik het doe? Als ik iets betaal met mijn creditcard, bijvoorbeeld een aankoop via internet, dan stort ik hetzelfde bedrag wat ik uitgeef naar een aparte spaarrekening. Ten eerste voel ik dan de betaalpijn en ten tweede weet ik altijd zeker dat ik mijn creditcard rekening kan betalen. En toch heb ik de voordelen van de creditcard. Dat voelt wel zo prettig!”

Monica; “Dat het heel makkelijk is geld uit te geven met de creditcard merkte ik tijdens een reis naar Amerika. Daar betaal je alles met creditcard. Dat is daar heel normaal. Halverwege de vakantie werd mijn creditcard geweigerd. Ik gelijk de bank bellen, dacht dat hij wellicht geblokkeerd was. Maar ik had gewoon de complete limiet van € 2500,- gebruikt! Dat was slikken!”

Laat je vooral niet leiden door de gratis tablet, maar maak een weloverwogen beslissing voor een creditcard en maak afspraken met jezelf over het gebruik.

Wat is jouw tip voor gebruik van de creditcard?

Pin It on Pinterest

Share This