Begin oktober interviewden bij Hugo Bakker over financiële vrijheid. Hij had al veel geprobeerd maar niet het resultaat gekregen dat hij wilde.

Tot hij financiële vrijheid als doel en als brandend verlangen neer zette. Dit zette mij aan het denken.

Ik had al eerder gelezen in het boek “Denk groot en wordt rijk” dat je je doel behaald wanneer je een brandend verlangen hebt om het doel te behalen. (Lees hier de review) Toen ik dat las heb ik daar al over nagedacht. Ja, financiële vrijheid was mijn doel, maar was het ook een brandend verlangen?

Waarom wil ik financiële vrijheid?

Om heel eerlijk te zijn had ik dat niet eens heel helder. Ik wilde vooral doen waar ik goed in was en waar ik anderen mee help. Daarbij wilde ik voldoende geld voor mijn levensonderhoud en nog wat extra’s om mijn dromen waar te maken; voornamelijk een mooie reis met mijn gezin en mijn hypotheek aflossen.

Ik schreef destijds dit lijstje;
- Nooit meer financiële zorgen
- Mijn zoon de beste kansen
- Mijn man zijn droombaan
- Mijn dromen komen uit
- Bijdragen in de wereld
- Goede balans tussen werken & gezin
- Reizen! (Cruise)
- Mijn zoon die nooit schaarste ervaart
- Bijdragen aan ontwikkeling van naasten

Mijn “wat wil ik vooral niet” lijstje was korter maar daar had ik wel veel sterkere gevoelens bij

- NIET naar de grillen van een baas luisteren
- NIET steeds denken over geld
- GEEN dingen hoeven laten om het geld
- GEEN dingen doen om het geld

De afgelopen maanden heb ik hard gewerkt om alles op te zetten en was mijn brandend verlangen eigenlijk alweer een beetje naar de achtergrond verdwenen. Ik had zo’n lol in wat ik doe en het vertrouwen dat het goed kwam, dat ik me al geen zorgen maakte over de financiën.

Tot mijn man thuis kwam en vertelde dat zijn contract niet verlengd wordt. Dat was te verwachten bij een flexcontract, maar had ik toch niet zien aankomen.

Ineens waren daar weer de zorgen over geld EN was het brandend verlangen weer op mijn netvlies gebrand.

Ik wil niet dat een werkgever mijn leven bepaald, mij (financiële) zorgen geeft, dat mijn man zich zorgen maakt over het vinden van een nieuwe baan. Dat we afhankelijk zijn van een ww-uitkering. Ik werd zelfs onzekerder over mijn bedrijf en de kansen daarvan. Terwijl ik twee weken eerder nog alle vertrouwen had dat het goed kwam. Niets van dat alles was gewenst.

Ze zeggen dat alles met een reden gebeurd. Dit heeft mij weer met de neus op de feiten gedrukt en ik kan nu zeggen dat financiële vrijheid een brandend verlangen is geworden.

Dus dat doel ga ik behalen, dat weet ik zeker.

Hoe zit dat bij jou? Hoe graag wil jij financiële vrijheid?

Pin It on Pinterest

Share This