Op dit moment zit ik wat minder lekker in mijn vel. Er gebeurt veel in mijn leven, zowel zakelijk als privé. Veel dingen zijn fijn en leuk, maar helaas gebeuren er zoals in ieders leven ook minder leuke dingen. Ik moet afscheid nemen van mensen, om verschillende redenen, waaronder een overlijden. Daarbij schijnt de zon wat minder en vallen de blaadjes van de bomen. Ook het afscheid van de zomer, de zon en het gevoel van vrijheid valt me altijd weer zwaar.

Veel mensen zullen herkennen dat ze dan meer gaan snoepen en eten, het zogenaamde emotie-eten.

Maar er bestaat ook emotie-kopen!

Ik probeer mijn gevoel af te kopen door mezelf met iets leuks te verwennen. Helaas lost dat dus helemaal niks op. Mijn portemonnee raakt alleen maar leger en ik knap er helemaal niet van op. In tegendeel zelfs, ik voel me weer schuldig als ik naar mijn bankrekening kijk en voel me vervolgens nog minder opgewekt.

Dat moet anders! Goed voor mezelf zorgen, maar dan op een andere manier dan spullen kopen. Goed en gezond eten, op tijd naar bed, mezelf in het weekend een uurtje extra uitslapen gunnen. Een fijne feelgood roman wil ook helpen. En natuurlijk bewegen in de buitenlucht. Elke dag een half uurtje wandelen met de hond, hij blij en voor mij is het ook goed.

En natuurlijk fijne gesprekken met goede vriendinnen en mijn geliefden, die altijd voor mij klaar staan. Wat is dat toch fijn om te merken. En gisteravond merkte ik weer dat zo’n gesprek uit geheel onverwachte hoek kan komen. Wat kan ik daar blij van worden!

Geluk zit niet in spullen, maar in liefde.

De liefde die je krijgt van anderen en van jezelf, door goed voor jezelf te zorgen.

Ik zet de knip op mijn portemonnee en ga mezelf verwennen met een middagje op de bank met een goed boek, poes op schoot en een pot thee!

 

Durf jij hier onder jouw ervaring met emotie-kopen te delen?

Pin It on Pinterest

Share This