Je hebt je eigen bedrijf. Heerlijk; de vrijheid om de dingen te doen die je wilt wanneer je wilt.
Je kunt mensen helpen op jouw manier.

Alleen blijft de financiële vrijheid nog een beetje achter.

Misschien ben je een starter en vind je het moeilijk om klanten te krijgen of heb je al langer een bedrijf maar beginnen de inkomsten wel een beetje op te drogen.

Je maakt je zorgen; hoe ga ik deze maand rond komen? Om het over volgende maand nog niet te hebben. Je blijft stug doorwerken, maar de financiële zorgen zijn er elke dag. Zo is ondernemerschap een stuk minder leuk. Misschien maar weer een baan zoeken?

Weet je wel dat deze financiële zorgen ervoor zorgen dat je juist minder inkomen krijgt. Naast alle financiële zorgen?

De afgelopen tijd ben ik twee voorbeelden tegen gekomen.

  1. Een ondernemer is net een nieuwe zaak gestart, die loopt vanaf het begin goed. Dat is maar goed ook, want er is nogal wat geïnvesteerd. Dan gebeuren er twee dingen; hij krijgt de zorg van zijn zieke moeder én problemen met een werknemer. Beide slokken zijn tijd, maar ook geld op. Het lukt hem om de werknemer af te kopen, maar dat betekent nog een extra factuur. Zijn spaargeld heeft hij inmiddels aan zijn moeder besteed.
    Inkomen genereren is belangrijk, dus deze ondernemer blijft stug doorwerken. Dat hij al enige tijd fysieke klachten heeft denkt hij niet aan. Als er minder inkomen binnen komt valt zijn droom in duigen. Maar dan wordt het zo erg en moet hij het ziekenhuis in. Voor langere tijd. Ook daarna blijft hij struggelen met zijn gezondheid waardoor de rekeningen zich opstapelen en het inkomen sterk daalt.

Zo erg kan het zijn. Dat je financiële (en andere) problemen zorgen voor fysieke klachten. En dat die klachten ervoor zorgen dat je in het ziekenhuis beland. Gelukkig heeft deze ondernemer zich inmiddels bij ons gemeld en gaan we samen met hem op zoek naar een oplossing.

Doel is dat hij zich kan richten op zijn gezondheid en zijn werk en wij hem helpen met zijn financiële gezondheid.

En ander voorbeeld

  1. Een ondernemer is al een aantal jaren bezig maar ziet de inkomsten nu dalen. Zijn spaarpotje begint ook leeg te raken en de financiële zorgen steken de kop op. Dan komt hij met een heel goed plan waarmee hij niet alleen veel mensen kan helpen, maar ook financieel zijn kop weer boven water kan krijgen. Hij praat met verschillende mensen over het plan en deze zijn allen enthousiast. Nu moet hij het plan op papier zetten. Hij krijgt tips van iemand die weet waar zo’n plan aan moet voldoen en neemt zich voor deze week te beginnen. Maar een maand later staat er nog niets op papier en weer een maand later nog steeds niets. Het lijkt wel alsof hij blokkeert. Hij is ook wel wat tijd kwijt om te kijken hoe hij de maand rond komt en bellen met schuldeisers. Heel vermoeiend allemaal.
    Dan komt er ineens een injectie van geld waar hij het een jaar mee kan redden en binnen een week staat het plan op papier……
    De blokkade kwam puur en alleen van de financiële zorgen.

Zonde natuurlijk; dat zo’n mooi plan blijft liggen doordat hij in beslag genomen wordt door financiën.
En niet goed voor zijn bedrijf.

Dat is ook onderzocht; je hebt een bepaalde bandbreedte in je hoofd en wanneer deze in beslag genomen wordt door bepaalde zaken is er minder ruimte voor andere zaken. Je kunt er dus ook niets aan doen dat het plan op papier zetten niet lukt. Je hersenen kunnen gewoon niet meer aan.
Moeilijk te bevatten? Denk maar eens aan je computer; hoe gaat die zich gedragen wanneer hij te weinig geheugen/processorkracht heeft? Dan wordt hij ook traag en loopt uiteindelijk misschien zelfs vast.

Zorg er dus voor dat jouw bedrijf niet beïnvloed wordt door financiële zorgen.

Pin It on Pinterest

Share This