Waarom denken zoveel mensen dat ze alles zelf moeten kunnen? Hulp vragen, laat staan investeren in hulp doen veel mensen niet. Terwijl het je heel veel kan opleveren!

Enerzijds snap ik wel waarom. Je wordt van jongs af aan al getraind dat je alles zelf moet kunnen. Zelf je veters strikken, zelf naar de grote school fietsen, op jezelf gaan wonen, zelf je financiën beheren, kinderen opvoeden enzovoort. Het mooie is dat we de simpele dingen zoals fietsen en veters strikken leren voordat we het gaan doen. Maar de moeilijke dingen, zoals je financiën beheren en kinderen opvoeden, dat leert bijna niemand.

Toch vind bijna iedereen dat je het zelf moet kunnen. En zijn er vaak heftige meningen als dat niet lukt. Dan ben je een mislukte moeder of persoon. Dat is toch heel gek?
Als je iemand zonder rijles in een auto laat rijden snap je toch ook dat het mis gaat? En dat dat niet aan die persoon ligt, maar aan het feit dat hij nooit geleerd heeft hoe?

Zo ook met financiën en financiële vrijheid. Hoe vaak ik wel niet gehoord hebben, ik kan het zelf wel. Soms na een zetje.

Maar het komt toch ook steeds vaker voor dat blijkt dat ze het helemaal niet zelf kunnen. Een jaar later komen ze dan alsnog terug. Natuurlijk helpen we ze dan met alle liefde, maar wat zonde van dat jaar!

Eigenlijk komt het er op neer dat een jaar geleden de pijn nog niet sterk genoeg was. Want alleen pijn of plezier zorgt ervoor dat jij iets wilt veranderen in je leven. Anders blijf je gewoon lekker relaxed in je comfortzone. Met hetzelfde resultaat als je eerder ook kreeg. Want als je doet wat je deed, krijg je wat je kreeg.

Waarom zou je het eigenlijk alleen willen doen? Samen is zoveel leuker.

Ik ben VOOR hulp! ik heb het programma de Passief Inkomen Academy van Hugo Bakker gevolgd om mezelf  te helpen met mijn kennis om online te kunnen verkopen, daar weer allerlei andere leuke ondernemers ontmoet waarmee ik in een Mastermind elkaar verder helpen. Als ik persoonlijk vast loop gaan we naar een coach op dat vlak.

Pas toen ik dit ben gaan toepassen ben ik echt gaan groeien en echt stappen gaan maken. Als ik dat allemaal niet gedaan had? Dan was ik nu niet zo dicht bij financiële vrijheid geweest.

Ik was ook altijd iemand die vond dat ik het zelf moest kunnen en vond hulp vragen moeilijk. De werkelijkheid bleek anders.

“Hulp vragen is geen teken van zwakte, maar een teken van sterkte”

Ga eens rustig zitten; waar loop je in vast? Wie kun je vragen je daarmee te helpen?
Deel het in de reacties als inspiratie voor anderen.

Als ik je kan helpen horen we het natuurlijk ook graag.

Pin It on Pinterest

Share This