Mijn reis naar financiële vrijheid begon 3 jaar geleden, al wist ik dat toen nog niet.

Ik had nog nooit van de term financiële vrijheid gehoord. Dat zou ook nog 1,5 jaar duren. Maar dat weerhield mij er niet van om aan de slag te gaan.

De aanleiding was dat ik helemaal niet meer happy was in mijn werk. Drie jaar geleden zat ik in de laatste maand van mijn zwangerschapsverlof en keek ik er enorm tegen op om weer aan het werk te gaan. De andere meiden van de zwangerschapscursus niet. Dat was al alarmbelletje nummer 1. Twee dagen nadat ik weer gestart was gingen alle andere alarmbellen af. Ik sloeg totaal om en had in twee dagen alweer verschijnselen die ik ook had bij mijn burn-out jaren daarvoor. (ja, ik was 1 van de gelukkigen die voor zijn dertigste al een burn-out had)

Omdat ik met mezelf had afgesproken NOOIT meer een burn-out te krijgen moest er wat gebeuren. Doodeng want ik was hoofdkostwinner thuis…. Maar toen begon het al; keuzes maken vanuit mijn hart en niet vanuit mijn portemonnee. Ik ging in gesprek met mijn baas en trof een regeling. Ik kon tijdelijk ander werk doen en in de tussentijd op zoek naar ander werk.

Dat luchtte op! Al ontstond er ook gelijk financiële paniek.

Want zo’n inkomen als bij de bank zou ik nooit weer krijgen. Daarom maakte ik een plan. Ik ging in 1 jaar € 10.000,- sparen! Op deze manier had ik een lekkere buffer en kon ik rustig op zoek naar een andere baan.

Je zou denken dat ik al een goed gevulde spaarrekening had, maar dat was niet het geval. Ik kon wel sparen, maar was nog veel beter in het weer uitgeven. Voornamelijk aan reizen en auto’s.

Het was dus best een uitdaging!

Maar het is gelukt. Hoe, daar lees je meer over in dit blog.

Feit is dat dit de start was van mijn weg naar financiële vrijheid. Want ik had niet alleen € 10.000,- bij elkaar gespaard. Ik had ook mijn benodigd inkomen, mijn getal, van € 2000,- naar € 700,- terug gebracht. Toen nog niet wetende dat alleen dit mij al dichter bij financiële vrijheid bracht.

Belangrijker nog; er was een knop omgegaan in mijn hoofd. Of zoals ik later zou leren, mijn geldmindset was veranderd. Ik had ook veel minder nodig omdat ik anders tegen geld aankeek.

Ik dacht altijd dat financiële vrijheid alleen maar haalbaar was als je de loterij won. Dus ik kocht een lot toen er een jackpot van 33 miljoen was. Ik dagdroomde een middag over wat ik dan zou doen … en won niet….

Maar ging ik mijn leven nu echt laten afhangen van een loterij?

Nee. Ik ging op zoek naar hoe het wel kon. Want dat leven dat ik had gezien, dat wilde ik gewoon hebben! Van de ene op de andere dag gooide ik mijn sollicitatieplannen over boord en begon met een ondernemersplan. Ik ging mensen helpen met hun financiën!

Twee jaar geleden startte ik mijn bedrijf en 1,5 jaar geleden kwam ik voor het eerst in aanraking met de term financiële vrijheid. En bedacht me dat dat precies was waar ik mee bezig was geweest de afgelopen jaren. Ik mistte alleen nog 1 onderdeel; passief inkomen.

Binnen een half jaar had ik een online programma staan. Eentje die inmiddels voor een goed inkomen zorgt. Ik ben nog niet financieel vrij, maar wel bijna!

Maar ik wilde meer! Ik zag zoveel ondernemers struggelen met het bereiken van financiële vrijheid.

Want in tegenstelling tot mij waren zijn begonnen aan de inkomenskant. Want daar zijn enorm veel ondernemerscoaches voor. Terwijl ik juist aan de uitgavenkant was begonnen en aan mijn geldmindset had gewerkt. Deze onderdelen zijn misschien nog wel veel belangrijker dan de inkomenskant, maar sterk onderbelicht.

Daarom is er nu Mijn Financiële Vrijheid en organiseren we de Financiële Vrijheid Challenge!

Om jou te helpen ook financiële vrijheid te bereiken.

Doe je ook mee? Aanmelden doe je hier!

Pin It on Pinterest

Share This