Jarenlang gingen we elk jaar twee keer op verre vakantie. Dit jaar gaan we met de caravan naar Brabant. Ja, dat krijg je als je kinderen krijgt hoor ik je denken. Maar dat heeft er helemaal niets mee te maken.

Ik dacht altijd dat reizen mijn passie was, maar eigenlijk was het meer vluchten.

Na de MAVO ging ik de MTRO doen. De MBO opleiding voor het toerisme, want reizen, dat was mijn passie. Er waren meerdere stages in het buitenland met als afsluiter 5 maanden in Spanje. Daarna ging ik aan het werk in het toerisme, voornamelijk bij reisorganisatoren.
We (mijn man en ik) starten voorzichtig met onze reizen. Drie weken op de bonnefooi door Spanje, twee weken Gambia, Tunesië, maar al snel wilden we verder. Ik noem het specifiek reizen en geen vakantie. Onze reizen typeerden zich namelijk door zoveel mogelijk van het land te zien en het zwembad en strand zagen we zelden.
Australië, Kenia, Thailand, Mexico enz volgden. 1 voor 1 fantastische ervaringen. Ik raakte enorm geïnspireerd door andere culturen en we zochten ook actief contact met de lokale bevolking en gebruiken. Zo aten we eens thuis bij een Gambiaanse taxichauffeur en boomden we uren met twee Australische stellen over de verschillen tussen onze landen bij het kampvuur.

Na elke vakantie maakte ik een nieuwe keuze in mijn leven. Andere baan, opleiding doen etc.

Nu ik kan terug kijken op deze periode realiseer ik me dat ik het reizen nodig had omdat ik niet happy was in mijn “echte” leven. Ik had het nodig dat er weer een nieuwe reis gepland stond om door de dagen te komen.
Tijdens de laatste reis door Amerika besefte ik dat ik klaar was met reizen. Ik weet niet of het de impact van het 9/11 memorial was of de tour door het Warner Brothers Studio Complex (waarbij het je duidelijk werd hoe vaak je genept wordt), maar ik voelde het begin van een grote verandering in mij.
We zijn nu 4 jaar verder. We hebben een zoon (van nu 2,5), ik heb mijn baan opgegeven en ben mijn eigen bedrijf begonnen. Elke dag wordt ik nu geïnspireerd door mijn werk, mijn klanten en mijn passie. En mijn passie blijkt niet reizen maar mensen helpen financiële rust te krijgen zodat ze keuzes kunnen maken vanuit hun hart en niet vanuit hun portemonnee.

 

En het reizen? Dat heb ik niet meer nodig.

 

Dat levert me heel veel rust op, maar het scheelt ook behoorlijk in de kosten. Al heb ik geen spijt van elke cent die ik aan onze reizen heb besteed. Ik ben het helemaal eens met de uitspraak;

“Travel is the only thing you buy that makes you richer”, mijn financiele huishoudster, www.mijnfinancielehuishoudster.nl, Monica ten Hoove

 

 

Volgende week sta ik een week op de camping in Brabant. Ik ben echt geen kampeerder, maar heb mijn boeken mee en de zon besteld dus het moet goed komen.

En na de vakantie? Ik kijk er naar uit om me weer volledig te storten op de ontwikkeling van Mijn Financiële Huishoudster.

 

Hoe zit het met jou? Waar ga jij dit jaar naartoe op vakantie?

Lees ook de blog vakantiekeuzestress en de blog van Doreen over hoe je een financiële kater na de vakantie voorkomt.

Pin It on Pinterest

Share This